NOVA празнува в момента, в който се радва на рекордно доверие и на рекордни резултати

На 16 юли NOVA отбелязва своя 30-годишен юбилей. Компанията днес е лидер на медийния пазар и основен инвеститор в най-качествените сериали и спортно съдържание.

NOVA празнува в момента, в който се радва на рекордно доверие и на рекордни резултати. Започва като малка регионална телевизия, но днес е лидер в медийното пространство. А ето и малка част от спомените, свързани с телевизията, разказани от любимите лица на NOVA.

ГАЛЕРИЯ: NOVA на 30 години

„Изпратиха ме да отразявам музикален фестивал близо до летище „София“. Бях облечен, както бях работил преди това в телевизия ММ, с потник с палави надписи. В апаратната ме видяха и ми казаха; „Ники, ти си луд! Как може с този потник с надписи и набързо ми намериха едно сако“, спомня си Ники Василковски.

„Снимам „Кошмари в кухнята“ в Девин, отивам да награждавам за „Черешката на тортата“ в София, после се връщам обратно в Девин. Но това е магията на телевизията, че ти дава тази динамика, тази хубава емоция, която никой с нищо не може да замени“, споделя шеф Иван Манчев.

„В края на миналия сезон стилистката ни подготвя едни шармантни рокли с воали и сме седнали на едни високи столчета с Гала, още в старото студио. Аз решавам да кажа, че е време за реклама, че лятото идва, но не преценявам дължината на рокличката си… после два дни ми беше много тъжно“, шегува се журналиста от "На кафе" Елизабет Методиева.

Освен забавни моменти за тези 30 години телевизията създава и много любов.

„Запознахме се в NOVA и там пламна искрата – на едно място, което се казваше „Дигитал“. Просто го видях и се влюбих…Така започна всичко“, споделя Тара-Нури Иванова, директор „Съдържание и продукция“.

Служителите на NOVA, които са част от екипа от самото й създаване получиха и специални награди.

„Когато започнах преди 30 години, работата беше съвсем различна. Нямаше интернет и новините идваха по едно устройство, наречено „Телекс“, на една перфорирана хартия, което печаташе непрекъснато“, разказва Александрина Аврамова, международен редактор в NOVA.

„Бях много малък, едва в 6-ти клас, но винаги тайно гледах към NOVA”, признава журналистът на NOVA Благой Цицелков.

Важна част от екипа, който зрителите не виждат са монтажистите на медията, без които магията не се случва.

Повече за събитието, гледайте във видеото. 

Репортер: Габриела Геогриева

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase