Водещата Нели Атанасова призна, че нейната тайна за здрави връхчета на яйцата е като ги намажем с лак за нокти в горната част.

На Велики четвъртък по традиция Гала и Вихра боядисват яйца с директни включвания от четири различни краища на България, откъдето са четири популярни български дами.

Певиците Славка Калчева и Мая Нешкова, бившият депутат Юлияна Дончева и водещата Нели Атанасова ще споделят своите тайни, свързани с великденските приготовления.

В Софийско първото червено яйце от миналогодишния Великден се счупва и по него се гадае каква ще е годината. Ако яйцето е пълно, това е знак за плодородие и голям ксъмет. СЛед това яйцето се изхвърля на чиста течаща вода, за да ти върви по вода.

Любима технология на телевизионната водеща - Нели Атанасова, за боядисване на яйца е с доливане на олио в разтворените бои, за да станат яйцата пъстри. Водещата призна, че нейната тайна за здрави връхчета на яйцата е като ги намажем с лак за нокти в горната част.

В Ямбол първото червено яйце се боядисва сурово. \"Бялата роза\" Славка Калчева обича следващите три яйца да са в синьо като небето, зелено като природата и жълто като слънцето.

В Северна България яйцата се боядисват тайно, за да не бъдат урочасани от лоши очи. Юлияна Дончева е от Шумен, но е великотърновска снаха и тази година за първи път ще изкара празника в старопрестолния град. Тя заяви, че е прочела за една интересна техника на боядисване на яйца и я сподели със зрителите на \"На кафе\" - в хладка боя трябва да се сложат повече зрънца от ориз, за да могат те да полепнат по самото яйце, което също се потапя.

В македонския край се боядисват толкова яйца, колкото са членовете на родата. Боядисването на яйцата е приоритет на най-старата жена в семейството, а украсяването на яйцата се извършва от млади момичета. Певицата Мая Нешкова боядисва само червени айца, а другите цветове оставя на дъщерите си.