При разминаване с друг автомобил, шофьорите отбили, за да направят път и пропаднали. Настилката се разтваря точно по средата на улицата, където наскоро е правен ремонт на канализацията...

Коли стоят на две гуми вече цяло денонощие във варненския квартал \"Св. Никола\".

 

При разминаване с друг автомобил, шофьорите отбили, за да направят път и пропаднали. Настилката се разтваря точно по средата на улицата, където наскоро е правен ремонт на канализацията.

 

От снощи Петър се опитва да извика помощ и да извади колата си, но никой не иска да влезе в разкаляната и пропаднала улица. Двата автомобила карали един зад друг. Така и пропаднали.

 

Улицата е била тъмна, а дъждът е отмил нахвърляния върху ремонтирания участък чакъл. Оказва се, че пропадналия път е част от дългогодишни компромиси.

 

Единственото сигурно в случая са платените данъци. Живкови плащат данък сгради и смет около 500 лева, толкова заплаща и Петър Янев.

 

Той има и налог за МПС-то, което втори ден се опитва да измъкне от капана на улицата. И тъй като плаща за нещо, което не получава, ще заведе три дела.

 

Третият съдебен иск ще е срещу застрахователя, които е оказал да измъкне затъналия автомобил. От тук нататък Янев и съседите му са решени, че ще спрат да си плащат данъците и ще пренасочат средствата за дела срещу всички институции, които от години не си вършат работата.