Красимир Памуков е задържан в момент, когато свалял и разпространявал във виртуалното пространство видеофайл със сексуални сцени между деца - момичета и момчета на видима възраст между 6 и 10 години.

34-годишен учител е арестуван за разпространение на детско порно в Пловдив. Красимир Памуков е задържан в момент, когато свалял и разпространявал във виртуалното пространство видеофайл със сексуални сцени между деца - момичета и момчета на видима възраст между 6 и 10 години.

34-годишният Красимир Памуков преподава история и география на децата от 3 до 7 клас в училището в пловдивското село Катуница. Тук е на работа от началото на тази учебна година.

Никой от учителите не е подозирал, че младият им колега се занимава с детска порнография. Ученици не са се оплаквали да им е предлагал или прожектирал в час порнографски филми, нито пък да ги е снимал.

От дома на учителя в Пловдив антимафиотите са конфискували компютър с четири гигабайта порнографски изображения и видеофайлове с участието на деца. Красимир Памуков е засечен от службите в Ирландия. Сигналът е подаден веднага до българската гореща линия за незаконно и вредно за децата съдържание в интернет.

Учителят е задържан за 72 часа. Ако бъде признат от съда за виновен, може да получи до 6 години затвор и глоба до 10 хиляди лева.