\"Кралската\" вечеря на Евгени Минчев...

Супа:

Зелени ябълки – 1 кг

Целина – 1 брой

Пресен босилек – 2 връзки

Сол

Черен пипер

Лук

Зехтин

 

В тенджера запържваме една глава ситно нарязан лук със зехтин. Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета, слагаме ги при лука и заливаме с вода за да се сварят. Прибавяме обелената и нарязана целина. Прибавяме листата от босилек. Овкусяваме със сол и черен пипер. Варим, докато ябълките омекнат добре. Пасираме. Сервира се топла.

 

Предястие:

Картофи – 1 кг

Заквасена сметана – 1 брой

Черен хайвер – 1 брой

 

Картофите се варят цели след което се обелват. С преса за картофи се пресоват директно в чинията за сервиране. Върху пресираните картофи се добавят 2 лъжици сметана. Върху сметаната се добавят 2 – 3 лъжички червен хайвер.

 

Основно ястие: Котлет от сьомга със сос шампанско

Котлети от сьомга – 5 броя

Пресен розмарин

Просеко – 200 мл

Сол

Черен пипер

Чесън

 

Котлетите от сьомга се намазват със скилидка чесън. Поръсват се със няколко връхчета пресен розмарин. Овкусяват се със сол и черен пипер. Подреждат се в тава за печене и се поливат със една чаша шампанско. Пекат се на умерен огън докато котлетите добият златисто кафеникава коричка.

 

Следястие:

Микс от френски сирена

 

Десерт:

Шоколадови \"бомбички\", тарталети с малини

 

Ако сте пропуснали \"кралската\" вечеря на Евгени Минчев - вижте я на Nova Play!