Иска София да бъде град без ксенофобия и агресия към различните религии...

\"Нямам нищо против да има втора джамия в София, след като има толкова молещи се\", заяви кандидатът за кмет на София на БСП Георги Кадиев след срещата си с главния мюфтия на мюсюлманското изповедание Мустафа Алиш Хаджи.

 

\"Ако се наложи и трети, и четвърти, ако се наложи и еврейски, и арменски\", заяви още Кадиев с уточнението, че службите трябва да се извършват вътре в храма.

 

\"Да няма задължителни религиозни атрибути като минарета, да няма високоговорители, за да не се стига до тази излишна агресия и натрапване\", смята кандидатът на БСП.

 

Той подчерта, че се е срещнал с главния мюфтия, за да изкаже своята подкрепа за това София да бъде един град, в който няма ксенофобия и агресия към различните религии и националности.

 

Според Георги Кадиев вината за кървавите протести пред джамията \"Баня Баши\" на 20 май носи общината, която е разрешила митинг на 50 м от джамията.

 

\"Проявите на етническо неуважение вандализъм, агресия са нещо, което може да доведе до големи проблеми на България и би трябвало да бъде пресечено от корен\", смята Георги Кадиев. /БГНЕС