Консумацията на грозде помага и за нормализирането на кръвното налягане...

Консумацията на грозде помага за нормализирането на кръвното налягане, а също така предотвратява развитието на хипертония, твърдят учени от Калифорния.

 

Те са установили, че хората, консумиращи в течение на четири месеца и половина грозде, имат по-ниско кръвно налягане от тези, в чиято диета този плод е отсъствал.

 

Консумацията на грозде също така е съдействала за подобряването на функционирането на сърдечносъдовата система като цяло.

 

Специалистите обясняват положителното влияние на гроздето с флавоноидите, които то съдържа.

 

За нормализиране на кръвното налягане човек трябва да яде по 9 порции грозде дневно (всяка порция съдържа по около 15 зърна), съветват учените. /БГНЕС