Борисов и кметът на Варна Кирил Йорданов откриха отвеждащ колектор за битови и отпадни води...

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на Варна Кирил Йорданов откриха отвеждащ колектор за битови и отпадни води по пътя за квартал \"Виница\", предаде кореспондентът на БГНЕС от черноморската столица.


\"Това са приоритети на държавата, защото Варна е морската ни столица, лицето и ние трябва да я подредим и поддържаме така, че да отговаря на името си, както във футбола вчера. Видяхте как Черно море се разправиха с нас, никой не може да оспори добрата им игра. Така че това искаме, да има конкуренция между градовете на базата на по-доброто, да се съревновават\", заяви Борисов.


Премиерът също така присъства и на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от \"Випуск – 2011\" на ВВМУ \"Н.Й.Вапцаров\", който се проведе на Морската гара. Борисов, депутати и гости на морската столица присъстваха на кулминацията на тържествените чествания, посветени на 132-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.


Офицерски пагони получиха 23-ма курсанти, преминали успешно петгодишния курс на обучение по специалностите \"Корабоводене за ВМС\", \"Корабни машини и механизми\" и \"Военноморски комуникационни радиотехнически системи\". Първенец на випуска е курсант-мичман Николай Станев от специалност \"Корабоводене за ВМС\" с общ успех от курса на обучение \"Отличен 5,77\". /БГНЕС