Напрежението в правителството засега се уталожи...

Въпреки жълтия картон, който премиерът извади на  социалния министър, напрежението в правителството засега се уталожи. Борисов обаче уточни, че оттук нататък всичко е в ръцете на Тотю Младенов. И се надявал да не му се налага повече да обяснява защо са необходими реформи в пенсионната система.

След като вчера премиерът изрази готовност да изпрати социалния министър на резервната скамейка,  днес изказването на Борисов беше по-скоро в духа на феърплея.

\"Аз се радвам, че се водят такива преговори, че има такъв диалог. Надявам се той да продължи, защото, в края на краищата, всички искаме да се намери правилният баланс между желанията на хората да живеят по-добре и в същото време – мерките, които трябва да взема правителството\", заяви Борисов.

И ако отново трябва да си послужим със спортна метафора – основната критика към Тотю Младенов беше в това, че той по-скоро играе за другия отбор.

\"Той не е синдикалният бос в правителството – той е един от нас, който трябва да убеди синдикатите, че когато проведат тази стачка, това ще намали парите за този ден в системите и няма да има никакъв ефект, защото съм убеден, че те самите знаят, че трябва да се направи реформа. Така че всичко е в неговите ръце\", допълни премиерът.