Според него резултатите от пенсионната реформа ще се усетят след 2015 година...

Въпреки протестите, правителството е решено да проведе пенсионната реформа. Това заяви в Созопол министърът на финансите Симеон Дянков. Той определи действията на правителството като отговорни и реформаторски.

 

Според него резултатите от пенсионната реформа ще се усетят след 2015 година.
\"Тази реформа помага главно от 2015, 2016, 2017 година нататък. Знаете, че от 1999 г. насам НОИ е на огромен дефицит. Тази година дефицитът е близо 4 млрд. лева. Това се плаща от данъците на всички останали граждани в държавата\", аргументира се Дянков.

 

\"Всъщност ние додаваме пари за 2012 година, за да можем да увеличим ниските пенсии. Следващата година ще додадем близо 10 млн. лева допълнително, за да можем да увеличим минималните пенсии до 145 лева\", поясни Симеон Дянков. Според него това се прави от истински реформатори.

 

\"Демокрация е, ако смятат за известно време да стачкува. Да, тежка е обстановката. Кризисна е обстановката, но това се прави във всички европейски държави. По-добре е да се направи сега, вместо както нашите съседи и повечето европейски държави, да се правят много по-рестриктивни мерки, когато вече е много късно\", посочи още Дянков. /Информацията е на БНР.