Експерт съветва родителите да говорят малко и кратко...

След последните случаи на агресия и жестокост на непълнолетни ще ви покажем експерти, които помагат за общуването между деца и родители. Семинарът е първи по рода си у нас и обучава инструктори, които работят със семейства, в които има конфликти между поколенията.

Конфликти между поколенията е имало винаги. Специалисти разказват, че най-често при кризата в общуването децата обвиняват родителите си, че не знаят и не разбират, а не, че не ги слушат. Елена Събева е преподавател по семейна педагогика, но и родител. Отчита, че съвременните родители имаме един недостатък.

\"Това е активно слушане. Проблем на съвременния родител. Първо, че няма време и второ, че не умее да изслушва достатъчно своето дете\", заяви Елена Събева.

За да се преодолеят пропуските си, родители и учители имат също нужда от насоки и обучение. За целта в Бургас  в продължение на 5 дни американски преподавател от американския институт \"Гордън Трейнинг Интернешънъл\" започна подготовка на инструктори от 7 областни центъра – \"Как да бъдем успешни родители\".

Експертът съветва родителите да говорим малко и кратко и допълва, че на някои от нас може да се наложи да променят 30-40 годишни навици.

\"Трениране на успешни родители\"  е създадена през 1962 г. в Калифорния, преподава се в САЩ и в над 43 страни и е първата по рода си, която предлага общовалиден метод за подобряване на всички видове човешки взаимоотношения.