Фермерите обясниха, че дават последен шанс на управляващите...

Блокадите на зърнопроизводителите продължават. За пореден път фермерите затвориха Дунав мост и Капитан Андреево. Недоволството им е заради предвидените средства за сектора в бюджета за следващата година. В района на Ботевград земеделците планират също да спрат за кратко движението.

 

Репортерът на \"Новините на Нова\" Мария Цънцарова е близо до Ботевград. Над 200 трактора прекараха нощта на пътя. Причината за това е, че хората искат да заявят своето недоволство. Очаква се земеделци от Плевен да се присъединят с още 200 трактора.

 

Фермерите обясниха, че дават последен шанс на управляващите и затова не са потеглили все още към София. Кога ще тръгнат към столицата, ще решат браншовите организации. Движението няма да бъде спирано през уикенда.

 

Зърнопроизводители от цялата страна тръгнаха с трактори към София. Те планират да пренесат протеста си на жълтите павета пред парламента.

 

Първите недоволни земеделци – тези от бургаския район, тръгнаха още по обед. Те заявиха, че ще пътуват цяла нощ по подбалканския път до столицата. Недоволни зърнопроизводители от Хасково и Русе също са в готовност да тръгнат към столицата и да подкрепят колегите си. Трактори потеглиха и от Враца и Видин. Около 200 селскостопански машини се събраха край Ботевград.