Все още няма яснота дали Ниязи Шакир ще подаде оставка от председателския пост в Общинския съвет

Дългата кадрова драма в Кърджали е на път да приключи, след като лидерът на ДПС Ахмед Доган заповяда на своите да намерят баланс във вътрешнопартийните отношения, предаде кореспондентът на БГНЕС за града.


Балансът за Доган обаче се изразява в това да бъде оттеглен вече избраният председател на местния парламент Ниязи Шакир и на мястото му да бъде предложен Раиф Мустафа. Срещу него пък съпротивата е категорична, тъй като миналото му на майор от Държавна сигурност, работил активно в периода на т.нар. \"Възродителен процес\", е крайно неприемливо за останалите в местната организация. След серия от съвещания и срещи Доган не отстъпи от намерението си да наложи бившия зам.-министър на вътрешните работи като общински председател. За тази цел в ДПС - Кърджали бяха получени и два факса, като вторият от тайните документи, неизвестно как, попадна в ръцете на съветничка от ГЕРБ и тя го публикува в социалната мрежа \"Фейсбук\".


Днес все още няма яснота дали Ниязи Шакир ще подаде оставка от председателския пост в Общинския съвет. Зам.-председателят на партийната организация Ехлиман Чобан обаче заяви намерението си още утре да внесе своята, с която се оттегля от ангажимента си на общински съветник. \"За мен ценностите не се измерват в заемането на важни постове. Определен кръг в ДПС, в това число и депутати, успяха да наложат позиции пред централата и лидера. Внушено бе, че общинското ръководство на ДПС в Кърджали не изпълнява решенията, взети \"горе\". А в резултат на всички интриги зацикли и цялостната работа на общината, на Общинския съвет. Заради всичко това реших да подам оставка като общински съветник\", заяви Ехлиман Чобан. Той подчерта, че за него проблемът е чисто морален. \"Не мога да приема, че отделни хора поставят личните си интереси над партийните, за мен това е недопустимо. Аз имам и лични съображения да не приема офицер от ДС, още повече с присъда за корупция\", посочи Чобан.


Към 16 часа днес започна поредното заседание на партийния актив, на което умуването за търсенето на баланса по заповедта на Доган ще продължи. /БГНЕС