42 опожарени автомобила за по-малко от месец...

42 опожарени автомобила за по-малко от месец. Паниката сред хората в столицата расте, подпалвачите пък стават все по-нагли и дръзки, коментират полицаите.

 

Докато директорът на СДВР даваше изявление за това, че е задържан един от извършителите на палежите, пироманите подпалиха още четири автомобила в Студентския град.

 

Подпалвачите са хвърлили един от така наречените коктейли Молотов под колата и така са я възпламенили, обясниха източници на Новините на Нова. Всичко това се е разиграло пред очите на охранителя на паркинга и още десетки хора, които са вървели по улицата. Изненадващото обаче е, че за пореден път свидетели няма.

 

Вълната от палежи в последните дни се обяснява с факта, че МВР съобщи, че е задържан един от подпалвачите, коментират запознати. Арестуваният е Владислав Николов с прякор Куката. На 33 години, криминално проявен. Той обаче е обвинен само за палежите на три коли в Западен парк преди три дни.

 

Това, че в София работят две различни групи подпалвачи, си личало и от начина, по който колите са възпламенявани, коментират експертите. Едните са подпалвани откъм предните капаци, а другите - отвътре. Докато стане ясно кои и колко са подпалвачите в София обаче, хората няма да могат да спят спокойно.