За изминалия месец в София изгоряха 57 автомобила...

За изминалия месец в София изгоряха 57 автомобила. 18 от тях са доказаните досега жертви на серийните подпалвачи. Данните ни предоставиха от пожарната.

 

Директорът на СДВР обясни, че вероятно палежите са дело на две различни организирани групи. Версията потвърдиха и експертите на пожарната, които участват в разследването.

 

Досега е арестуван само един мъж – 33-годишният Владислав Николов по прякор Куката. Той обаче не е действал сам, категорични са от полицията.

 

Първо, защото точно след ареста му демонстративно бяха опожарени още няколко автомобила на метри от Столичната дирекция на полицията. Освен това разследването показало, че колите в София се палят по два различни начина.

 

Всички коли в \"Младост\" са запалени по един и същи начин. Той обаче много се различава от палежите в другите квартали на София. В \"Младост\" почеркът на извършителя вече е изяснен. И с просто око се вижда, че там пламъците винаги тръгват от предната част на автомобила.

 

Няколко дни след първите опожарени автомобили в \"Младост\", квартал \"Люлин\" също осъмна в пламъци. Там обаче подписът на извършителя е различен.

 

Пламъците тръгват от купето на автомобила, а не от предната част на колата, както при пожарите в \"Младост\". Именно тази разлика в почерка на подпалвачите явно е насочила разследващите към версията за две групи пиромани.

 

Разследването на палежите продължава. Само през изминалата вечер са били задържани още четирима души, които се проверяват за съпричастност към престъпленията. А дали именно те ще се окажат софийските подпалвачи, предстои да разберем.