Вижте какви бактерии може да има в една дъска и как да се предпазим от нежелани болести...

 

Какви дъски за рязани да използваме в кухните си, за да се храним по-добре и здравословни в студиото на „На кафе" сподели холистичният нутриционист Надя Петрова. Повече за бактериите, които могат да попаднат в организма ни, обясни д-р Бояна Павлова.

 

На една дъска за рязане понякога има повече бактерии, отколкото в тоалетната ни чиния. Според някои експерти разликата достига до 200 пъти. След направен експеримент се установи, че сред тях са кампилобактерии, стафилококи, салмонела и други. Д-р Павлова разказа подробно до какви вредни симптоми и дори болести могат да доведат те.

 

Всички ние имаме хигиенния навик да мием ръцете и храната си, но се оказа, че когато използваме подобни кухненски принадлежности сме далече не така прецизни.

 

Какви са плюсовете и минусите на традиционните дъски за рязане и какви нови можем да използваме вижте в предаването "На кафе" на страницата на Nova Play.