В нея нуждата си вършат най-често шофьорите на таксита

Пристройка, към сградата на детската травматология на „Пирогов”, се е превърнала в тоалетна. В нея нуждата си вършат най-често шофьорите на таксита, които чакат клиенти пред лечебното заведение. Репортаж за проблема излъчиха „Господари на ефира”.

 

Веднага след репортажа от болницата реагираха. Шефът на „Пирогов” доц. Стоян Миланов призна, че проблемът не е от вчера.

 

„За последните две години мерки са взимани пет пъти. Всеки път обаче се натъкваме на един и същи проблем – разрязани мрежи”, заяви доц. Миланов. От лечебното заведение отново са оградили с мрежи рушащата се постройка.

 

Шефът на „Пирогов” заяви, че в момента болницата не може да си позволи денонощна охрана на постройката. Същевременно доц. Миланов алармира, че стоянката на такситата е незаконна.

 

Скоро нещата може и да се променят. Инж. Венцислав Касиянов от "Пирогов" обясни, че е взето разрешение да се направи преустройство на пристройката и заедно с медицинския център, който се намира отстрани, да се направи цял медицински комплекс.