Охраната на масивите в Кюстендилско ще започне до края на месец май

Кметът на Кюстендил Петър Паунов ще сезира ДАНС и полицията след излъчен материал в сутрешния блок на Нова „Здравей България”, в който  кметът на село Шишковци обвини партии и неправителствени организации в подстрекаване на ромите към кражби на земеделска продукция. Въпреки липсата на официално подадени сигнали за набези, общинският кмет Петър Паунов настоява за изясняване на случая.

 

Преди дни кметът на печално известното село Шишковци, в което през 2009-а година роми пребиха до смърт пазач на чреши, се оплака от продължаващите ромски набези.


Заради твърдението му, че някои партии и неправителствени организации стоят в основата на проблема с ромските набези, кметът на Община Кюстендил Петър Паунов заяви, че ще информира всички отговорни институции. До този момент обаче сигнали за зачестили кражби по селата при него не са постъпвали.


За четвърта поредна година черешовата кампания в Кюстендилско ще бъде охранявана от над 100 униформени от полицията, жандармерията и общинска охрана. По всички ключови кръстовища  ще бъдат поставени полицейски екипи.


Охраната на масивите в Кюстендилско ще започне до края на месец май, две седмици преди старта на черешовата кампания.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Екатерина Николова