Статията във вестник „Сън“ е озаглавена „От България до Вулгария"

Под заглавие „От България до Вулгария" британският вестник „Сън" пише, че Слънчев бряг се превръща във все по-предпочитано място за алкохолен туризъм за британците. Таблоидът описва изкушенията, които предлага черноморският курорт.


Това не е обичайната история за развратни млади британци в гръцките и испанските курорти, а за новата гореща точка за тълпите туристи на възраст между 18 и 30 години – Слънчев бряг, курорт от бившия комунистически блок в България”. Така таблоидът „Сън” описва алкохолния туризъм в родния курорт, който за поредна година привлича все повече чуждестранни туристи. 


„Сън” пише още, че Слънчев бряг е топ дестинация за младите холандци, скандинавци и британци. А причината за това не е тайна: „Повечето туристи признават, че идват в курорта заради евтиния алкохол – 10 шота „Текила” струват 10 лева или около 4,40 британски лири, а половин литър бира е най-малко 45 пенса”.


Не е спестена информация и за възможни опасности и злополуки при препиване. Таблоидът припомня, че миналата година британското посолство в София трябваше да реагира на 24 смъртни случая, включително три падания от хотелски балкони.


Британската медия твърди още, че по сергиите се продават мачетета с 25-сантиметрови остриета, електрошокови пистолети, автоматични ножове и боксове, които на места струват само 5 лева.