Изборите са нашето състезание, заяви лидерът на ГЕРБ

„С какво е добър финансист Орешарски? Харчили са всичко по време на Тройната коалиция, за да ни оставят на хляб и вода и ние да затягаме коланите на хората”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя”. 

 

„Изборите са нашето състезание. Колкото хора са гласували за даден политически обект, това е неговата подкрепа”, допълни Борисов.

 

Що се отнася до десните партии, той коментира: „С това говорене, с тази си политика, с тази си ярост, дори не можаха да влязат в парламента. ГЕРБ ли е най-големият им враг?”.

 

Борисов пожела на десните, щом не искат с ГЕРБ, да се съюзят с БСП и ДПС. 

 

Освен това бившият премиер коментира, че е имал най-много власт, когато е бил главен секретар на МВР.

 

"Тогава имах 90 % одобрение". 

 

Борисов коментира и казуса с Чакъра, който беше убит през 2003 година. Тогава Тодор Тодоров се беше барикадирал в къщата си в Харманли и отказваше да се предаде, за да излежи 6-месечна присъда. Над 100 полицаи и барети атакуваха сградата с гранатомети, а операцията беше ръководена от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.

 

Страната ни беше осъдена в Страсбург да плати 50 000 евро на наследниците на Чакъра.

 

Борисов заяви, че в никоя демократична страна, няма да пратят баретите, по които се стреля, за да заловят престъпника и „да го хванат за ръчичка”.

 

„Законът казва какво трябва да се направи в такива случаи”, заяви Борисов.