Фирма „Титан”, която държи лъвския пай в почистването на София, взима и „Софийска вода”

Оставаме без ски курорти, защото няма сняг. Бъдещето на зимния туризъм в България е сериозно застрашено от климатичните промени, пише в. „Труд” на първата си страница. Секторът ще е един от най-засегнатите от повишаването на температурите и намаляването на валежите в следващи години, показва анализ. Прогнозите са, че снегът ще намалява, което сериозно ще засегне ски курортите, особено в по-ниските райони и още след 2020 г. може да се очакват периоди на от 2 до 6 години без сняг. Това означава, че тогава зимните курорти ще трябва да разчитат само на изкуствен сняг, което ще оскъпи доста.
 
Партиите ще се измъкнат безнаказано от скандала с трафика на лични данни, информира в. „Сега”. Прокуратурата, ЦИК и ресорната комисия се снишиха, въпреки че бяха залети от жалби на граждани, чиито имена са използвани в списъците за регистрация на евроизборите.
 
Всеки втори с ипотечен заем е заблуден за лихвата. Голяма част от кредитополучателите въобще не са наясно как се формира лихвата по ипотечния им кредит, показва проучване. Според резултатите въпреки шума около промените в Закона за потребителския кредит, българите продължават да не са наясно с условията на банките и клаузите, записани в договорите им, пише още в. „Сега”.
 
За фалшиви пари за Великден предупреждава в. „Стандарт”.  Двадесетолевките искали да ги пробутат на овчари в Странджа. Чували с фалшиви банкноти без малко да залеят пазара по Великден. Печатница за менте разбили полицаите в бургаското село Черни връх. Спецовете били удивени от майсторската изработка на десетолевките и двадесетолевките. Изданието информира още, че босът на печатницата току-що излязъл от затвора след излежаване на присъда за фалшифициране на пари.
 
„Титан” опипва „Софийска вода”, пише в. „Репортер” на първата си страница. И по-конкретно фирма „Титан”, която държи лъвския пай в почистването на София, взима и „Софийска вода”. Според общински съветници сделката предвижда „Титан” да вземе 10% от дела на Веолия в „Софийска вода”, а да даде 50% от „Титан Холдинг” на французите.
 
Информация и за другите актуални теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България".