През деня се очакват максимални температури от 20 до 24 градуса

Слънцето изгря преди около час, а продължителността на деня ще е близо 13 часа и 40 минути. Луната ще залезе около пладне с видима част от 64%.

 

В момента над по-голямата част от страната е слънчево. На места край Дунав и в Тракия, както и в някои котловини има мъгли или ниска слоеста облачност. Още преди обед облаците ще се разсеят и видимостта ще се подобри до слънчево. Купести облаци ще се развиват над планините, а късно следобед и привечер ще се заоблачи и над западните райони. На места не е изключено и слабо да превали. Вятърът ще бъде слаб от югоизток.

 

Температурите в момента са между 5 и 10 градуса. През деня се очакват максимални от 20 до 24 градуса. По-хладно ще остане край морето, където се очакват стойности до 17-18 градуса.

 

Всички решили да прекарат днешния почивен ден в планината, ще се радват на доста добри условия за туризъм и зимни спортове. Ще бъде предимно слънчево, с купести облаци в следобедните часове. Валежи обаче са малко вероятни. Максималната температура на 1500 метра ще бъде 11-12 градуса, а вятърът до умерен от юг. След валежите през последните дни, снежната покривка достига 50-60 сантиметра и повечето ски писти са отворени. Опасността от лавини обаче е значителна, затова бъдете внимателни.

 

Утре ще се затопли още малко и максималните температури ще са между 21 и 26 градуса. Ще има разкъсана облачност, с условия за слаб дъжд следобед в Западна и Северна България. В сряда преди обед ще има и слънчеви часове, след което ще се заоблачи. Следобед в западните райони ще започнат валежи от дъжд. В четвъртък вече ще е предимно облачно с превалявания, по-интензивни в западната половина на страната. В петък и събота ще остане предимно облачно и дъждовно. Временно спиране на валежите ще има в събота преди обед, а температурите слабо ще се понижат.