Преди обед ще има значителна облачност, но почти без валежи

И днес температурите ще останат около средните за месеца, а валежи ще има на по-малко места. Преди обед ще има значителна облачност, но почти без валежи. Около и след пладне над Северна и Източна България слънцето често ще се показва. 

 

В югозападните райони ще остане предимно облачно и на много места ще превалява дъжд. По-съществени ще бъдат валежите в планинските райони, където се очакват количества до 15-20 литра на квадратен метър. Вятърът ще е умерен от изток. През деня се очакват максимални температури от 14 до 19 градуса.

 

Планините днес няма да предлагат добри условия за туризъм. Ще бъде облачно и мъгливо с превалявания главно в масивите на Югозападна България. Температурите обаче ще останат сравнително високи - максималната на 1500 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 – 4-5. Вятърът ще е умерен от югоизток. Ако все пак ще посетите планината днес, бъдете внимателни и следвайте зимните маркировки. На места в по-високите части все още има значителна опасност от лавини.

 

У нас и през следващите дни се очакват нови дъждове, а температурите ще останат почти без промяна. Утре валежи ще има в западните и южните райони, а над източните се очакват и слънчеви часове. В началото на новата седмица атмосферата над страната ще бъде неустойчива. 

 

Ще се развива купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще има проливни дъждове и гръмотевични бури. На места отново са възможни наводнения и преливания на реки. Превалявания и гръмотевици ще има и в сряда и четвъртък, когато се очаква и трафикът в страната да бъде засилен. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.