Алабама и Мисисипи са отново в окото на бурята

Нови жертви на екстремното време в Съединените щати след втора серия торнадо в южните части на страната. Поне 12 са загиналите, ранените са десетки, а щетите са за милиони, по последна информация от нашия кореспондент Ясен Дараков.


Поредна вечер на опасност за милиони в южните щати след като поредица от торнадо докоснаха земята, оставяйки след себе си опостушителни разрушения и смърт. В Тупело, Мисисипи домове и бизнеси сравнени със земята.  


До този момент равносметката след първите два дни на екстремно време са 29 жертви и стотици ранени. Дори от Космоса, сателитите на НАСА показват мащаба на бурите.


Днес още 75 милиона души са в опасност. Това е една трета от страната като Алабама и Мисисипи са отново в окото на бурята.


В Бакстър спрингс, Колорадо - Касиди, съпругът й и петте им деца имали само секунди да се скрият преди торнадото да удари дома им. Но не успели да стигнат до мазето. Коминът се струтил във всекидневната. По-голямата дъщеря прикрила с тяло малката, която е само на 9 месеца. За щастие всички са добре.


Междувременно хората в Арканзас събират малкото останало след торнадото в неделя, което уби 10 души, сред които две деца. Екстремното време остави след и в централните щати В Илинойс силни ветрове обърнаха този влак. Машинистът е в болница.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Ясен Дараков