Очаква се и затопляне на времето, но за кратко

17 области са с предупреждение за опасно време. Едночасов пороен дъжд, придружен с гръмотевици, потопи под вода основни пътища в Бургас. На места водата достигаше 30 сантиметра и блокира трафика. 

 

Най-сериозно е положението в района на пристанището. Пострадал е и къмпинг "Градина", където пороят е изял част от плажната ивица. Пострадали са и други къмпинги на юг от Созопол.

 

Докога ще е така провери екип на "Новините на Нова". Дежурният синоптик в НИМХ Анастасия Стойчева обясни, че тази нощ и до утре на обяд се очакват по-интензивни валежи. Дъждовете постепенно ще се изнасят в източната част на страната. 

 

Утре в следобедните часове обаче отново ще се развива купесто-дъждовна облачност над Западна България и отново ще има превалявания. През почивните дни се очаква да започне бавно стабилизиране на времето. В събота все още ще има превалявания, но те ще са на отделни места.

 

Очаква се и затопляне на времето, но за кратко, тъй като в средата на следващата седмица отново ще има условия за превалявания.

 

Обзор за бедствията през последните дни очаквайте в "Темата на Нова" тази неделя.