Британската полиция пък е арестувала девет души при операция срещу ислямисти

ФБР знае кой е човекът, обезглавил двама американски заложници. Ислямистът вече е идентифициран. Директорът на ФБР съобщи, че има информация за повече от десетима американци, които се бият за групировката „Ислямска държава”.


Пред малка група журналисти директорът на ФБР каза, че терористът вече е идентифициран, но отказа да съобщи самоличността и националността му. Съединените щати нанесоха  въздушни удари срещу рафинерии в Сирия, контролирани от ислямистите. От тях джихадистите печелели на черния пазар по 2 милиона долара дневно.


„Все още оценяваме резултатите на тези удари, но вярваме, че сме постигнали целите си в района на Алепо. Със сигурност са поразени обекти на ислямистите, използвани от тях”, заяви говорителят на Пентагона адмирал Джон Кърби.


Още две държави вероятно ще се включат в ударите срещу групировката в Сирия - Великобритания и Франция. Париж вече затегна мерките за сигурност на обществените места и в метрото заради заплахата от ислямистите.


„Не мога да разкривам разузнавателните данни относно такова нападение и за това какво знаем за плановете им. Затова няма да влизам в подробности по въпроса”, добави Джон Кърби.


Британската полиция пък е арестувала девет души при операция срещу ислямисти. Сред задържаните бил и най-високопоставения радикален мюсюлмански духовник в страната. Миналият месец Лондон повиши нивото на тревога заради възможен терористичен акт.