Нивото на реките в Шуменска област остава повишено, няма опасност за населението

Язовир "Тича" прелива с 21,6 кубически метра вода в секунда. Едновременно с това той се изпуска през основен изпускател, съобщава БГНЕС.

 

Нивото на реките в Шуменска област остава повишено. Общинските щабове за бедствия и аварии следят нивото на всички водоеми. Въпреки това няма опасност за населението.

 

Междувременно продължава изпускането на язовир "Копринка". От него се изливат в река Тунджа 50 кубични метра в секунда. Все още има свободен обем в язовира, който да поеме прииждащите води. Всички мостове по поречието на река Тунджа се наблюдават от технически екипи.

 

Има опасно повишение в нивото на реката, която заплашва да прелее и да залее пътя Казанлък-Стара Загора в района на село Ягода.

 

Язовир "Жребчево" също изпуска вода. Продължава да вали слаб дъжд в Старозагорска област. Постепенно ситуацията в региона се нормализира. Жителите на Гълъбово вече имат ток, използва се електропреносната мрежа на мини "Марица Изток". Тя обаче не е проектирана за тази дейност и са възможни сривове в системата. По тази причина са въведени и ограничения в използването на тока. Общината е изключила уличното осветление в града.