Гледайте номинираната за пет награди „Оскар” романтична комедия „Шоколад” днес от 14.00 ч. по Нова

Във втория ден на Възкресение Христово не пропускайте да се отдадете на сладки изкушения заедно с Джони Деп и Жулиет Бинош в романтичната комедия „Шоколад”  днес от 14.00 ч. по Нова. Режисираната от Ласе Халстрьом лента е номинирана за пет награди „Оскар”. Дори да нямаше многобройни награди, „Шоколад” е творба, която си заслужава да видите. Причините са много – това е първият филм, в който Джони Деп демонстрира своя музикален талант, а екранната химия между него и Жулиет Бинош е осезаема. Не трябва да забравяме и добрата история в основата на „Шоколад”. Филмът е базиран на едноименния бестселър на Джоан Харис.

Жулиет Бинош влиза в ролята на свободолюбивата Виан, която през 1959 г.  се премества заедно с дъщеря си в малко френско селце, където решава да отвори малка сладкарница. Събитието обаче съвпада с Великите пости, като изкушението на шоколадовите изделия поставя на изпитание изключително религиозното местно население. Разрушаването на местния здрав морал е предизвикателство за кмета, който решава да намери начин да изгони проводниците на „вредното” влияние. Положението се усложнява още повече, когато в селцето пристига и катун скитащи цигани. Местните жители не са доволни от тяхното присъствие, но между Виан и техния водач Ру, в чиято роля ще видим Джони Деп, прехвърчат искри.

Докъде ще стигне Виан в нейната провокация към закостенелите обществени порядки? Ще разберем в романтичната комедия „Шоколад”  днес от 14.00 ч. по Нова.