И през днешния ден строителството край курортното селище Лозенец продължи

 

Глоби за незаконно строителство край морето след репортаж на Нова телевизия. Санкцията идва, след като ви показахме как край курортното селище Лозенец се строят луксозни вили, въпреки изричната забрана през летния сезон. Оказа се, че грубото нарушение на закона продължава и днес. 

 

По време на кратката лятна отпуска всеки от нас очаква на плажа да слуша единствено вълните и гларусите. На много места обаче тази романтика е заменена с оглушителния шум на бетонобъркачките. След сигнали на Мария и нейни приятели в социалните мрежи, екип на Нова „сгащи” работниците на строеж още вчера. Вместо да се покрият обаче те излязоха на площадката и днес.

 

Тази сутрин проверка направиха и от Община Царево. Действително е нарушена забраната да се строи по време на летния сезон, заяви кметът Георги Лапчев. Съставени са два акта на двете фирми инвеститори.

 

Случаят в Лозенец не е единичен. В различни части на крайбрежието има оплаквания от строителен шум, а всяка община е длъжна да следи за тези нарушения. От началото на сезона в общините Балчик, Несебър, Долни Чифлик и Бургас нарушения не са констатирани. В Приморско има три подобни случая, а във Варна са съставени шест констативни акта. 

 

Според почиващите по Южното Черноморие контролът върху строителството е недостатъчен, а това гони туристите, избрали да сложат кърпа на нашия бряг, а не на този в Турция или Гърция.