Вижте коментарите на журналистите, които вече гледаха част от сериала

 

„Не можем да повярваме, че минаха 50 минути. Действието се следи на един дъх”, бяха първите думи след края на прожекцията. 

 

„Силен, убедителен и разтърсващ първи епизод”, обсъждаха след премиерата колегите журналисти. Те коментираха положително и кастинга на сериала – и младите, и утвърдените актьори са успели да влязат в кожата на героите си и играят толкова убедително, че забравяш, че са актьори. Особено в критичните сцени от лекарското ежедневие, когато се борят за човешки живот. 

 

„Нашите лекари-консултанти, след като гледаха първия епизод, поклатиха глави и потвърдиха - няма очевидни лекарски грешки. Това за нас беше огромно признание”, заяви продуцентът Евтим Милошев. 

 

Той беше видимо развълнуван, когато след края на епизода излезе, за да види „очи в очи” реакцията на първите изключително важни зрители на „Откраднат живот”. Сериалът, както сам той открито заяви, е откраднал неговото творческо и продуцентско сърце. 

 

„Толкова много сме се готвили за този сериал, толкова материали и човешки истории сме изчели и изгледали, за да изградим убедително нашата история, че ние вече живеем в реалността на „Откраднат живот”. Дори открихме един сайт, в който деца, изоставени или разменени от родителите си, общуват помежду си, споделят емоциите си и издирват своите биологични родители. Прекарали сме седмици и месеци, заровени в техните истории. Първото ни притеснение още в началото на първия епизод беше дали решението на д-р Генадиев да размени бебетата изглежда убедително на екран, дали зрителите биха се поставили на негово място и биха му повярвали. Със сигурност начина, по който размяната се случва, е напълно реалистичен за далечната 1982 година. Сега е по-сложно да се направи подобно нещо, но пак не е невъзможно. Важното за нас обаче беше не самият механизъм на размяната, а психологическата мотивация – дали е въздействаща и дали зрителят вярва на съдбовното решение на младия тогава лекар и баща. Радвам се, че вашата реакция показва, че вероятно сме успели да изградим убедително тази първа сцена в нашата история. Сцената, която поставя началото на всичко, като преплита съдбите на героите. Със сигурност младият тогава Генадиев в тези броени минути, в които е взимал съдбоносното решение, не си е давал сметка на колко много съдби ще промени. „Откраднат живот” е сериал именно за това – за хода на съдбата и опитите ни да ѝ влияем, за възможността да приемеш съдбата или да ѝ се противопоставиш, за начина, по който разчиташ знаците и решенията, които взимаш след това. На мен лично този сериал ми повлия, така че аз много повече се вглеждам в знаците, които срещаме по пътя си. Например точно сега след премиерата, отивам на поклонение на един невероятен българин, когото имах привилегията да е сред познатите ми в есента на неговия живот и всеки момент, в който сме прекарали заедно, е бил важен за мен - българинът на три Българии - Петко Бочаров. Съвпадението на тези две събития разчитам като знак и му посвещавам днешната прожекция, като се надявам сериалът да е толкова добър, колкото паметта му заслужава”, каза Евтим Милошев. 

 

И накрая с присъщото си чувство за хумор, каза на журналистите да не се надяват, че всички епизоди ще са толкова добри като първия – само следващите два.

 

Премиерата на “Откраднат живот” е на 8-ми март в 20 часа по Нова.

 

Допълнителна информация за сериала можете да намерите на официалната Facebook страница, както и във Vbox7.com канала на продукцията.