Размразяват го и го предлагат като прясно, предупреждава вестник "Труд"
Замразено новозеландско агнешко се внася ударно у нас от месец насам. Целта е то да бъде пуснато на пазара по Великден, предупредиха месопроизводители, съобщава вестник "Труд".
Според Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация, традиционно преди празника пазарът ни е залят от замразено вносно агнешко, което идва от военните резерви. Миналата година освен от Нова Зеландия, имаше внос на агнешко от Чили, припомня той.
Замразеното месо трябва да се продава по 9 лева за кг в магазините, но масово се размразява и се предлага за прясно, обясни Чилингиров. Причината е по-голямата печалба, защото прясното месо върви от 11 до 16 лева за килограм.
Повече от печата гледайте във видеото