През последните месеци ГЕРБ водят политика да принудят ДСБ да напуснат РБ, заяви Вили Лилков

Видео: БГНЕС

 

„ДСБ бяха двигател за създаването на Реформаторския блок (РБ). Ние ще бъдем и в Блока, и в опозиция и това е решението на нашето национално събрание”, заяви Вили Лилков от ДСБ. 

Още по темата

 

„Декларацията и поведението на ГЕРБ е финалът на една политика, която водеха в последните месеци по отношение на ДСБ с цел да ни принудят да напуснем Реформаторския блок”, каза Лилков по повод заявката, която вчера Цвета Караянчева даде от името на ГЕРБ, а именно – Борисов да освободи от ръководни държавни постове хората на Радан Кънев. 

 

"Цялата медийна атака, която се водеше преди националното ни събрание, имаше за цел да напуснем РБ, за да бъде той лесно овладян от Цветан Цветанов", заяви още Вили Лилков.

 

Според него декларацията на ГЕРБ има и друга цел - да предупреди колегите на ДСБ от РБ във властта, както ги чака, ако последват ДСБ в опозиция. 

 

"Така че политиката „бий самара, да се сеща магарето" беше приложена от ГЕРБ в този случай", коментира той. 

 

Относно министъра на здравеопазването Петър Москов и положението му - едновременно във властта и като член на ДСБ, Лилков посочи, че решението му е негово и на премиера. Той обясни, че политиката на здравния министър е била подкрепяна от ДСБ през цялото време от момента, в който той е постъпил на поста.