Евтина постановка, буря в чаша вода или война в управлението?

 

Приятелският огън в управляващата коалиция не стихва. Въпреки заявката на Бойко Борисов, че не си дава министрите, неговите депутати не спират с атаките си. Според Цветан Цветанов идния вторник е чудесно време за обсъждане на персонални промени в кабинета. Депутатите от ГЕРБ все така искат да изгонят ДСБ от властта, но оставят на премиера да прецени кого и кога. 

 

Самият Бойко Борисов също се скара на Радан Кънев, но заяви, че няма да уволнява хората му по партиен признак. ДСБ от своя страна няма да напускат Реформаторския блок, защото твърдят, че те са го създали и че всъщност нямат свои хора във властта. Така или иначе арбитражът на министър-председателя в конфликта не помогна за уталожване на страстите. 

Още по темата

 

Евтина постановка, буря в чаша вода или война в управлението. Акцията на депутатите от ГЕРБ получи разнопосочни оценки. В един глас срещу ДСБ заговориха и свои, и чужди.

 

„Да си и в опозиция, и в управление е крайно нелогична ситуация. Мисля, че тя затруднява всички”, коментира Меглена Кунева.

 

„Не може да имаш участие в управлението и да казваш, че правителството не се справя”, заяви Цветан Цветанов.

 

„Не е честно само, когато имаш хора във властта, да отказваш да носиш отговорност за тях”, заяви от своя страна Бойко Борисов.

 

Тревогите за конфликт между премиера и парламентарната му група увехнаха, а това даде повод на ДСБ да заподозре, че депутатската инициатива на ГЕРБ всъщност е координирана акция.

 

"Много съм ядосан от цялата тази работа и от евтините филми на моя приятел Бойко Борисов", заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. 

 

„Не искам да влизам повече в полемика с хора, които даже не са ми на нивото. Има си депутати там, да се разправят по цял ден”, коментира още Борисов. 

 

Иначе и днес групата на ГЕРБ настоява ДСБ да си ходи от властта, но само ако премиерът пожелае. Призивите и декларациите от вчера имали по-скоро символичен характер - да се каже, че ДСБ прекалили с „арогантно и некоректно отношение” още от местните избори насам. 

 

Закачките на Бойко Борисов за бунта на кораба в отсъствието на капитана Цветанов приел като... закачки. Депутатите от ГЕРБ поканиха Бойко Борисов на среща идния вторник, за да му се оплачат от ДСБ. 

 

Междувременно проговори един от нарочените за уволнени от ГЕРБ кадри на ДСБ във властта. Това е шефът на Борда на директорите на „Терем” Стоил Яков. Вчера той получи обвинение, че източва дружеството, а парите отиват в черни каси на ДСБ. Яков категорично отрече обвиненията и заяви, че е получил назначението си като експерт, а не като партиен кадър.