Съдбата на Юсеин и родителите му докосна стотици българи

 

Една история, която трогна мнозина - цяло семейство живее с по-малко от лев на ден. И родителите, и синът имат ментални проблеми.  В живота им обаче се появява подадена ръка, а с нея и надеждата за по-добро бъдеще. 


Екип на „Събуди се” се срещна с Юсеин седмица след 18-тия му рожден ден. Той страда от умствена недостатъчност. Само допреди седмица е бил дете в риск, поверено на грижите на държавата. Днес е пълнолетен, който освен за себе си, трябва да се грижи и за родителите си, болни от шизофрения. Така момчето започва работа. Малкото пари, които получава, обаче не стигат за ремонт на къщата на семейството, която всеки момент може да рухне върху главите им. 


Бежанци в собствената си родина. Така приятелят на Юсеин – Димитър, нарече семейството в разтърсващ разказ за съдбата им в социалните мрежи. Той трогва стотици, които искат да помогнат.  


Димитър вече е открил банкова сметка на името на Юсеин и е започнал процедура по издаване на ТЕЛК свидетелство. Събрал е и бригада от доброволци, които да ремонтират къщата, ако се намерят нужните средства.  


Юсеин не се оплаква и не жали съдбата си. Иска само стени, боядисани в жълто - любимият му цвят. Защото това бил цветът на слънцето.

 

Ако искате да помогнете на Юсен и семейството му с храна и дрехи, можете да го направите, като ги оставите в кметството на село Горно Дряново, Гоце Делчев.

Ако пък искате да помогнете със средства, номерът на банковата му сметка е:

Юсеин Радулов Джамбазов

BG86FINV91501016713099

 

Репортер: Ивомира Пехливанова