4 лева струва да си оставите колата до плажа

Паркирането на плажа Силистар отново е платено. Сигналът е на наши зрители, които писаха в рубриката „Моята новина”. Миналата година, след серия репортажи на Нова телевизия и намесата на държавата и общината, проблемът  беше разрешен. 

По темата

Наш екип обаче установи, че, за да оставите колата си до плажа струва 4 лева.  Нашият екип откри там и Георги Якимов - тъстът на депутата Йордан Цонев, който е собственик на терените около плажа. 

Мениджърът на фирмата, която събира такса - паркинг, предпочете да повика подкрепление преди да отговори на въпросите ни, а концесионерът на плажа Боян Монев не можел да намери общ език с фирмата на паркинга „Обяснението им е че са частни имоти и имат право да събират тази такса”, обясни Монев. 

Кметът на Царево Георги Лапчев също коментира казуса: „До колкото ми е известно в частния имот НАП е дал разрешение да се осъществява такава дейност”. Общината отговаряла единствено да осигури свободен достъп от основния път до плажа. Нямала правомощия да се разпорежда с частни имоти.

Нов паркинг не можело да се изгради защото е защитена територия.  Дали всички отговорни институции, включително община Царево ще се намесят в разрешаването на проблема с платеното паркиране на плажа Силистар предстои да разберем. 

Репортер: Цеца Алексова