Нападателят е бил на възраст между 12 и 14 години

 Атентат окървави сватба в Турция. Най-малко 50 са жертвите, а най-малко 90 бяха ранени. Няма данни за пострадали българи. Държавният глава Реджеп Тайип Ердоган обвини ИДИЛ за нападението и обяви, че  нападателят е бил на възраст между 12 и 14 години. 

Нападението е извършено в югоизточния турски град Газиантеп. 

Сватбеното тържество било към края си, а хората танцували на улицата, когато атентаторът-камикадзе се приближил и се самовзривил.  

Експлозията е била толкова мощна, че  прозорците на сградите на цялата улица са изпочупени. Ударната вълна е изкъртила врати и е нанесла огромни материални щети. Сред жертвите има жени и деца.  

В изявление прокюрдската Народна Демократична партия заяви, че сватбата била на един от нейните членове.Световните медии припомнят, че през последните седмици насилието в населения предимно с кюрди югоизточен район ескалира.

Целта на тероризма е да изплаши хората, но ние няма да позволим това“, заяви заместник министър-председателят Мехмет Симсек, който също така представлява град Газиантеп в турския парламент. „Варварско е да се извършва нападение срещу сватба“, допълни Симсек.

Днес на погребението на 12 от жертвите, стотици изразиха гнева си от поредния атентат. Хората хвърляха бутилки по полицията и скандираха "Ердоган е убиец". Държавният глава пък обвини ИДИЛ за кървавия атентат.