Това съобщиха няколко източника от газовия отрасъл

"Газпром" разформирова управлението, отговарящо за проекта "Южен поток". Това съобщиха за агенция „Интерфакс“ няколко източника от газовия отрасъл. Става въпрос за управление 337, което по-рано се наричаше управлението за реализиране на проектите. 

По темата

Управлението бе създадено през 2009 година и бе на пряко подчинение на ръководителя на концерна Алексей Милер. На него се възлагаха задачи, свързани с реализирането на проекта на територията на Русия и Европа с изграждането на морската магистрала, пише БГНЕС.

Създаването на управлението предизвика много въпроси, защото с всичките тези задачи вече се занимаваха други управления на концерна – за външноикономическата дейност, стратегическото развитие, транспорта, инвестициите и строителството.

Въпреки това ръководството на управлението редовно се отчиташе за етапите по реализирането на проекта - преговорите и споразуменията с европейските партньори, работата по съгласуването на строежа, създаването на съвместни предприятия в страните от Европа по изграждането на сухопътни участъци и други.

На сайта на "Газпром" Леонид Чугунов все още се води началник на управлението 337. През май той навърши 60 години.