Без ГЕРБ това не може да стане, заяви Меглена Кунева

Реформаторският блок няма да приеме мандат за съставяне на правителство.

„Без ГЕРБ не може да се състави правителство в този парламент", заяви министърът на образованието в оставка и лидер на ДБГ Меглена Кунева, цитирана от Дарик радио.

По темата

„От гледна точка на Реформаторския блок това не е правителство, в което ние бихме участвали. Как ще реагират останалите политически сили, не мога да ви кажа, но ние сме тръгнали с ясна програма, когато започнахме този мандат с ГЕРБ. Тази програма се изпълняваше, тя се валидираше на определени месеци. Беше ясно - в такъв тип коалиционно правителство може да се участва, но правителство, което е с неясни параметри, това няма да бъде нашият избор", каза Кунева.

„Реформаторският блок няма да съставя и да приема мандат за правителство с ограничен мандат", посочи още Кунева и допълни, че без ГЕРБ не може да се състави правителство, защото това е най-голямата политическа сила.

„Още повече, след като ГЕРБ казаха, че няма да подкрепят и няма да участват. Това означава, че чисто технологично подготовка на ново изборно законодателство е параван за продължаване на работата на това Народно събрание. Второ, ако аз в нещо ще се радикализирам в следващите месеци, това е радикална нормалност", допълни Меглена Кунева.

Информация: Dariknews.bg