За последен път той помилва пуйки преди Деня на благодарността

За последен път като президент Барак Обама помилва пуйки за Деня на благодарността. Традицията беше спазена и птиците Тот и Тейтър не се разделиха с живота си. 

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ПОМИЛВАНЕТО НА ПУЙКИТЕ ВИЖТЕ ТУК

 

Кратката церемония се проведе в Градината с рози на Белия дом, а тази година президентът беше придружен не от дъщерите си, а от племениците си Остън и Ерин Робинсън.

По темата

"В последните 7 години аз установих нова традиция - да засрамвам дъщерите си с моите шеги за пуйките. Тази година на тях просто им писна от моите шеги. За щастие, до мен са двама от моите племеници. Дъщерите ми Малия и Саша са благодарни, че за последна година правя това като президент, но това, което те не знаят, е че ние ще продължим да го правим всяка година отсега нататък - без камери и фотоапарати", сподели Обама, уточнявайки че не би се отказал от традицията "студена пуйка". 

Обама реши и да "почете всички смели пуйки, които не са имали толкова късмет и не са били помилвани". Секунди след шегата му се чу как дете плаче, а Обама веднага реши да се оправдае "Хайде де, не беше толкова лоша тази шега". 

По традиция преди Денят на благодарността, държавният глава на САЩ помилва една пуйка. Тя беше 69-та поред.