В професионалния си път няма от какво да се притеснявам, подчерта той

В професионалния си път няма от какво да се притеснявам и не изпитвам никакви угризения”, коментира пред NOVA вече бившият главен секретар на МВР Георги Костов.

По темата

В средата на тази седмица държавният глава Румен Радев освободи със свой указ Костов от поста му в МВР, а той се оплака ,че му е оказван натиск и призна, че вече е сигнализирал прокуратурата.

„Моята кариера не е обвързана с това коя политическа партия в момента управлява. Моят случай е тотално беззаконие, защото мен ме обвиняват в нещо, което е и дисциплинарно нарушение и престъпление. Мен ме обвиняват в принуда”, заяви Костов. 

Според мен, посланието е „Няма значение каква е нормативната база и какъв е законовия ред, ако сме решили нещо, ще го свършим”, коментира той. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова също коментира днес темата. Тя се застъпи зад решението на служебното правителство за отстраняването му от длъжност.  „Доверявам се на това, което чувам от министър-председателя и вътрешния министър. Те имат моя кредит на доверие и аз смятам, че са взели правилното решение”, заяви тя в студиото на „Събуди се”.