Те ще бъдат предназначени за еднократна употреба

Китай ще конструира още два типа товарни космически кораби, рeдом със съществуващия "Тянчжоу-1", които ще имат принципни функционални отличия при бъдещото обслужване на националната орбитална станция, предаде БТА.

По темата

Вторият тип транспортен апарат ще притежава херметично заварена част, като при "Тянчжоу-1", но в допълнение ще бъде оборудван с отсек, имащ частичен излаз до откритото космическо пространство. Така ще се осигури по-голяма площ за пренасянето на товари. Тази версия ще бъде оптимално пригодена за доставяне в космоса на провизии и на малогабаритни части за станцията.

Другата китайска разрабтока е на товарен кораб от напълно открит тип, предназначен за транспортиране на товари, които не се нуждаят от специална защита при въздействието на космоса. Той ще пренася големите комплектуващи части, а също така и космическите апарати, които ще бъдат пускани от станцията.

Всички тези апарати ще бъдат предназначени за еднократна употреба, без повторна експлоатация след завръщането им на Земята.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.