Нападателят е бил задържан

Египтянин уби с нож две германски туристки и рани още четирима чужденци в популярния ваканционен курорт Хургада на Червено море, преди да бъде арестуван, предаде Ройтерс.

Нападателят пробол по три пъти в гърдите германките, които починали на място на плажа, след което ранил още двама туристи в района на хотел "Захабия", казаха от службите за сигурност. След това прескочил оградата и ранил още двама души в зоната на хотела "Ел Паласио". 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА АТАКАТА

По думите на Сауд Абделазиз, началник на охраната на втория хотел ранените са двама граждани на Чехия и двама на Армения. Всички ранени са настанени в болница, съобщи Ройтерс.

ДПА цитира местния вестник "Масри ал Юм", според който сред четиримата ранени има двама мъже - чех и арменец. А според ТАСС, която се позовава на регионалното управление по здравеопазване, ранените са двама граждани на Армения и два жени - гражданки на Чехия и Русия. По-рано днес бе съобщено, че убитите жени са украинки, но впоследствие бе уточнено, че те са от Германия. 

От руското консулство в Хургада казаха, че руската гражданка е получила около 20 рани от нож, но те са леки и не застрашават живота й. Външното министерство на Чехия написа в "Туитър", че чехкинята е получила само леко нараняване на крака. 

Засега не са известни мотивите на нападението. То става в същия ден, в който петима египетски полицаи бяха убити от въоръжени лица на мотоциклет, устроили засада на полицейска кола на около 40 км южно от Кайро. Нападателите успяха да избягат. 

Хургада, на около 400 км от Кайро, е един от най-популярните ваканционни обекти по египетското крайбрежие на Червено море. През януари 2016 г. двама нападатели, въоръжени с пушка, нож и пояс с експлозиви нахлуха в хотелски плаж в Хургада и раниха двама чуждестранни туристи, припомнят БТА и Ройтерс. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.