Екипът на предаването проверява има ли общински чадър над обекта

Миналата седмица, възмутени жители на село Белащица застанаха пред камерата на предаването “Господари на ефира“, за да споделят за системния тормоз, упражняван от хотела на д-р Невен Енчев.  Хората разказаха за денонощни празненства със силна музика и честа заря след 23.00 ч., които не им дават покой. Тормозът обаче не свършва дотук, защото освен шума, мръсни води от септичната яма на хотела заливат улиците на пловдивското село.

Репортажът разкри и още един стряскащ факт – разрешителното за работно време е от 7.00 – 4.00 ч., издадено от кмета на община Родопи Пламен Спасов след положителни препоръки от кмета на Белащица – Цветанка Читакова и началника на Първо РПУ в град Пловдив. Жителите са обезпокоени и от друго обстоятелство около случая – наличието на нов изкоп в близост, изпълнен с вода, който по план би трябвало да се превърне в предприятие за масла. Подозренията на хората обаче са, че предстои да се издигне нов огромен хотел, за какъвто липсва инфраструктура. Друга интересна подробност е, че кметовете Спасов и Читакова са чести гости на хотела, а разрешителното за новия строеж е издадено от главния архитект Атанас Недевски с проектант не кой да е, а именно неговият син - Димитър Недевски.

Темата не е приключена и от “Господари на ефира“ продължават да разнищват има ли обществен чадър над хотела на известния здравен мениджър. В предаването във вторник вечер ще се излъчи срещата с неубедителните опити на кметът на община Родопи и главният архитект Недевски да се измъкнат от обвиненията в покровителство над един инвеститор в “пловдивския Бевърли хилс” – село Белащица.