От българското консулство са в постоянна връзка с тях

Българи са блокирани във Фанкфурт заради отложен полет на " WizzAir". Групата е била от около 100 души. След намесата на българския консул, част от тях са се придвижили към София. Други обаче остават блокирани и чакат следваща възможност за полет.

Поне 36 души остават блокирани във Франкфурт, съобщи за нова консулът Стефан Димитов, който в момента е на летището. Сред тях има едно дете.

Българи в Бали търсят помощ в кризисния щаб (ВИДЕО+СНИМКА)

Самолетът трябвало да излети в 15:40 в неделя от Франкфурт. Полетът обаче бил отменен, оставяйки около 100 българи без транспорт до София.

Хората били настанени в хотели в радиус около 40 километра от летището. По информация на българската мисия във Франкфурт разходите за нощувката са поети от авиокомпанията.

Част от хората успели да отпътуват с полети към София в понеделник. За други обаче не е имало свободни места в самолетите. 

В КАПАНА НА ПОЛЕТА: Българи се оказаха блокирани на различни летища

От българското консулство са в постоянна връзка с българските граждани.

„Полетите на „Wizz Air”, подобно на други авиокомпании, бяха засегнати от тежките зимни условия и силен снеговалеж в Западна Европа. Поради лошото време имаме многобройни закъснения и отменени полети”, се казва в позицията на компанията.

В някои случаи от авикомпанията успяват да осигурят автобус между затворени и отворени летища, за да извозят пътниците до крайните дестинации. „В други случаи трябваше да отменим полетите”, добавят от „Wizz Air”.

Полетите от София до Франкфурт и от Франкфурт до София е трябвало да бъдат отменени. На всички пътници е предложено безплатно резервиране на билет за алтернативен полет или пълно възстановяване на заплатените такси.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.