Момиченцето се нуждаеше от средствата за операция на тумор в главата

Само ден след като излъчихме репортажа за малката Велина от Бургас, която се нуждае от средства за операция на тумор в главата, сумата от 22 000 евро беше събрана.

Средствата вече са преведени на турската клиника и на 20 декември момиченцето, заедно с майка си ще бъдат приети в болницата.

На следващия ден професор ще извърши безкръвна биопсия на тумора, което е първият етап от лечението на Велина. 

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Дете на 1 г. с тумор в мозъка се нуждае от средства

Тъжната история на Велина, която е само на година и два месеца, успя да трогне хиляди българи. Според лекарите детето се ражда нормално, но майката не е на това мнение. На консултацията два месеца след раждането й Владислава разбира диагнозата - вътрешна хидроцефалия. В София я потвърждават. Образните изследвания са неоспорими - Велина има тумор, който е запушил кръвоносните съдове и това е предизвикало хидроцефалията. Лекарите били единодушни - не може да се оперира, защото момиченцето е твърде малко. В Германия дали друг съвет.

Преди месец детето почувствало неразположение. Причината, според лекарите, е туморът, който нараснал значително. Турска клиника се наема да извърши операцията на Велина безкръвно, но срещу сума, непосилна за младата жена. Затова майки от Бургас започнаха благотворителна кампания за набиране на средства. Сега обаче необходимата сума вече е събрана. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си