Недоволни от няколко града пристигнаха на протест в София

Окончателно - КЕВР решава с колко да поскъпне водата в 14 области на страната. Скокът на цените изкара хора на протест пред сградата на комисията. 

Те пристигнаха в София с автобуси от различни градове в страната, за да изразят несъгласието си с намерението на енергийния регулатор. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА

Въпреки че в началото бяха обявили, че протестът не е политически, участниците решиха да се преместят пред сградата на Министерския съвет, скандирайки за оставката на правителството. Те обвиниха управляващите за увеличението. Беше повдигнат и въпросът за мораториума върху лекарствата.  Според организаторите, в събитието участват граждани от 12 населени места. 

С колко може да поскъпне водата в отделните градове?

На място е и цялото ръководство на БСП. Левият депутат Таско Ерменков направи асоциация с демонстрациите от 2013-а година, които тръгнаха точно от сградата на КЕВР. Припомняме, че точно те доведоха до оттеглянето на правителството на Бойко Борисов. 

"Спрямо качеството на водата, поскъпването е абсурдно", каза общински съветник от БСП, който също е сред протестиращите, които отпътуваха към София. 

Защо цената на водата ще скочи драстично?

Готвеният скок на цените предизвика недоволство в много от градовете. Най-сериозен скок се готви за жителите на Ямбол - с 20%, и във Враца - с 13%. За столицата очакваното поскъпване е с близо 10%. Готвеното поскъпване предизвика недоволство в много градове. 

От комисията обясниха, че по-високите цени ще доведат до по-добро качество на услугата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.