Власт и опозиция спорят за опита да се сложи край на правителството

Опозицията остро възрази срещу премиерските обвинения, че вотът на недоверие цели саботаж на европейското ни председателство

Това се случи по време на кратък брифинг, който министър Лиляна Павлова неочаквано организира за депутатите. Тя пристигна в парламента, за да обобщи пред депутатите за какво ще се бори страната ни в първото полугодие на 2018-а.

МС одобри програмата за европредседателството на България

Началото на председателството, както вече стана ясно, ще съвпадне с опита на опозицията да сложи края на правителството, в което опозицията не намира нищо лошо. 

„Вотът на недоверие, който е подготвен, не е саботаж на председателството, а може да се окаже стимул към правителството да работи по-добре”, заяви Кристиян Вигенин.

ПЕТЗВЕЗДЕН ЛУКС: Къде ще бъдат настанени делегатите от ЕС в София? (ВИДЕО)

Червените започнаха със стимулите от днес под формата на идеи за по-добрата ни европейска визия.

„България не е овчари и овце. България не е конници. България не е и само народни песни. Разбира се, Бистришките баби са нещо добро, но да не стигаме дотам и Бистришките тигри да показваме по плакатите”, коментира още Вигенин.

Естония „предаде щафетата” на България за европредседателството с… каска (СНИМКИ)

Забележки по формата имаха и други народни представители. На Иван Иванов се падна брошурка с обърнат наопаки печат.

Сигурност и стабилност, кохезия, Западни Балкани, икономика и единен цифров пазар са окончателните приоритети на страната ни за председателството.

Българският език – официален по време на европредседателството ни

„Това е една кауза, около която трябва да се обединим всички ние, защото ако България е успешна, ще сме успешни всички ние. Нека още веднъж докажем това, което пише на Народното събрание - че съединението прави силата”, заяви Лиляна Павлова.

Междувременно се появяват нови детайли към българската визитна картичка за пред Европа. В Twitter профила на председателството се появи публикация, според която българите са много гостоприемни хора и няма нужда да им се носят подаръци при гостуване в дома им, но е добре да се събуват обувките на вратата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.