Днес 3000 кашона с продукти тръгнаха към семейства в нужда в цялата страна

Благотворителната организация „Холидей Хироуз“, подкрепяща социално слаби семейства и хора с увреждания, за 5та поредна година започна предколедна дарителска кампания. Днес 3000 кашона с продукти тръгнаха към семейства в нужда в цялата страна.

Малко над милион и 600 000 българи живеят под прага на бедността. В тъжната статистика попадат Бойка и Ивайло - майка и син.

„Когато закъсам, отивам и взимам хляб и картофи. Аз вече от този хляб и тези картофи нищо не чувствам по тоя хранопровод. Ужасно е”, разказва Бойка, социално слаба.

Казват, че живеят ден за ден. Доходът им е 450 лева на месец.

„Като взема пенсия, взимаме по 4 блистера и гледаме да стигнат до края на месеца и за двамата. Гледам пред него да не плача. Това е мъка страшна”, добавя Бойка.

426 000 лв. е прогнозната стойност на събраните средства в благотворителния телетон на NOVA и УНИЦЕФ

За пета поредна година „джуджетата” на „Холидей Хироус” помагат на семейства в нужда, а Никита е най-малкият доброволец, дошъл от сутринта да прави добрини.

„Събираме картички и храна и играчки, защото някои деца са без майки”, казва Никита, доброволец.

„В нашите пакети ние винаги се стараем да слагаме 10 основни продукта – олио, брашно, ориз, варива, питка с късмети, лютеница. При нас не е важно да дариш пари, може да дариш времето си, труда си”, обяснява Роси Томова, ръководител на проекта.

6000 семейства в цялата страна ще получат най-необходимото за една по-светла Коледа, а Бойка и Ивайло са едни и от тях.

„Да се опитат да гледат по позитивно на живота. Аз знам, че това е много трудно, но има хора като нас, които се опитват да стигнат до тях по всякакъв начин”, добавя Роси Томова, ръководител на проекта. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.