Събирането на дарения онлайн и на телефон 1021 продължава

Близо 7000 нови БЛАГОДЕТЕЛИ, които всеки месец ще отделят по 5 лева от бюджета си като редовни дарители, се включиха по време на благотворителния спектакъл "Бъди част от положителната промяна за всяко дете" на NOVA и УНИЦЕФ. Очаква се те да дарят 426 хиляди лева в подкрепа на децата в следващата 1 година. Набирането на средства продължава. Желаещите да дарят в подкрепа на децата в нужда могат да го направят чрез онлайн дарение на www.unicef.bg или като изпратят SMS с цифра 5 на номер 1021 и станат БЛАГОДЕТЕЛИ с месечни дарения през мобилния си телефон*.

В подкрепа на българските деца застанаха зрителите на NOVA и над 100 от най-популярните личности у нас. Спектакълът обедини популярни личности, музиканти, някои от най-известните български и световни циркови артисти и лица на NOVA в една обща благотворителна кауза. В телетона участваха Маргарита Хранова, Алекс Раева, дует “Авеню”, Михаела Филева, Миро, D2, "Бон-Бон", Деян Донков, Стефания Колева, Ирина Флорин, Николай Дойнов и други. Водещи бяха две от най-обичаните лица от ефира на NOVA – Ники Кънчев и Ани Салич, която е дългогодишен посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Зрителите имаха удоволствието да видят невероятни циркови номера и изпълнения на любими български песни от обичани певци и групи. Журналистите на NOVA показаха позитивния пример с истории на хора, на които са помогнали кампаниите на УНИЦЕФ.

"Събраните средства ще помогнат на децата с увреждания да могат да ходят на детска градина, да учат със своите връстници, а на децата, които са жертва на домашно насилие – да преживеят тази травма. През годините сме постигнали много благодарение на такива кампании", заяви водещата на Новините на NOVA и посланик на добра воля на УНИЦЕФ Ани Салич.

*ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори