4-годишният Денис мечтае да проходи и да доживее да тръгне на училище

Какво е да нямаш пари, но да намериш сили да откажеш помощ, когато не ти се полага? Това направи миналата година едно семейство от Ботунец и честната им постъпка трогна цяла България. Сега родителите имат нужда от подкрепа – за лечението на 4-годишния Денис. Вярват, че ще я получат чрез „Българската Коледа”.

Янко – едно от децата, получили шанс за по-добър живот от „Българската Коледа”

След 16 операции, детето разчита на благотворителната кампания за рехабилитация. За дългия път от покрайнините на Ботунец до центъра на София  получава количка. Защото въпреки нямането, белязало живота му, крадци посягат на старата му количка и това провокира десетки да предложат пари на семейството.

Родителите вземат само толкова, колкото струва количката. Останалите пари отказват.

"БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА": Спасителната мисия на спасената Тиана

Инициативата на президента осигурява поддържаща терапия на спасените деца. Но Денис още не е спасен. Предстои му решаваща операция на гръбначния стълб, за да доживее мечтата си – да тръгне на училище. Операцията обаче е отделен разход, невъзможен без нашата подкрепа.

Ако искате да помогнете на Денис, можете да се свържете със семейството му ТУК.

Тази година "Българската Коледа" се фокусира върху ранната диагностика и ефективното лечение. През цялата година можем да превеждаме пари по сметка, както и да дарим 1 лев с SMS на номер 1117.    

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.